Kuru fasulye yemek tarifleri

Malzemeler 
1 kg. çalı fasulyesi
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
1 adet domates
6 adet kesme şeker
Tuz



Yemeğin Tarifi   
Fasulyeleri yıkayıp, kenarlarını alın. Her birini uzunlamasına ikiye ya da üçe bölün. Suda bekletin.

Tencerenin içine soğanı iri halkalar şeklinde doğrayın. Domatesi üçe bölüp, tencereye sıralayın. Üzerlerine fasulyeleri güneş gibi yan yana dizin. Tuzunu, şekerini atın. Zeytinyağını gezdirin. Üzerini kapatacak kadar su ekleyin. Kısık ateşte 60 dakika pişirin.

Ters çevirerek servis tabağına alın.

soya fasulyesi
Malzemeler 
2 bardak soya fasulyesi
2 adet kuru soğan
1 bardak zeytinyağı
2 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
6 adet kesme şeker
Tuz
Yemeğin Tarifi   
Soya fasulyelerini akşamdan ıslatın.

Fasulyeleri bol suda yıkayın. 20 dakika haşlayın. Suyunu süzün.

Zar şeklinde doğradığınız soğanları, zeytinyağında pembeleştirin. Dereotunu, şekeri, tuzu ve fasulyeleri ekleyin. Üzerini 2 parmak geçeçek kadar su koyun. Kısık ateşte 60 dakika pişirin. 

etli kuru fasulye
Malzemeler 
2 su bardağı Kuru fasulye
1 adet Soğan
300 gr. Kemikli parça et
4 yemek kaşığı Margarin
2 yemek kaşığı Domates salçası
1 adet Domates
4 diş Sarımsak
2 adet Kırmızı küçük sivri biber
Tuz

yemegin tarifi
1. Kuru fasulye ayıklanır, yıkanır, akşamdan bol su ile ıslatılır. Ertesi gün yarı pişmiş
 olarak haşlanır.

2. İnce doğranmış kuru soğan, parçalanmış et, yağ ile kavrulur, salça konur, karıştırılır. 2 su bardağı su konup pişirilir.

3. Kuru fasulye ete ilave edilir, üzerini bir parmak geçecek kadar su konulup pişirilir, suyu az gelecek olursa, sıcak su eklenebilir.

4. Kırmızı sivri biberler ve sarımsaklar bütün olarak, domates ise küçük küçük doğranıp üzerine konur; bir müddet daha pişirilir, ateşten alınmadan 10 dakika evvel tuzu atılır.

guvecde seker fasulyesi
Malzemeler 
2 adet tavuk göğüs eti
2 su bardağı kuru şeker fasulye
2 adet kuru soğan
2 tatlı kaşığı tereyağı
3 adet domates
2 adet yeşil biber
2 adet kurutulmuş kırmızı sivri biber
1 çay kaşığı tuz, karabiber

yemegin tarifi
Bir gece önceden fasulyeleri yıkayıp, üzerine 3 parmak geçinceye kadar su koyarak ıslatın. Ertesi gün suyu süzüp, tekrar su koyun ve 20 dakika haşlayarak, süzün. Bir tencerede tereyağını eritin, küp küp doğradığınız soğanları ve domatesleri katın. Kuşbaşı doğradığınız tavuk etlerini de ekleyerek soteleyin. Süzdüğünüz fasulyeleri ekleyerek biberleri bütün olarak katın. Üzerlerini kapatacak kadar sıcak su koyun. 15 dakika kaynatıp, güvece alın. Tuzunu ve karabiberini ekleyin. 200 derece ısıttığınız fırında 50 dakika pişirin. Sıcak sıcak servis yapın. 

fasulye salatasi 4 kisilik
Malzemeler 
2 su bardağı kuru fasulye
Yarım cay bardağı sirke
Yarım limonun suyu
1 cay bardağı tahin
3 diş sarmısak,
1 adet soğan
Yarım demet maydanoz
1 çorba kasığı zeytinyağı
1 adet kırmızı biber,
5 adet zeytin,
tuz


yemegin tarifi
Kuru fasulyeyi haşlayın. İçinden 1 su bardağı fasulyeyi ayırın. Kalanı ise, blendırdan geçirin. Ayırdığınız fasulyeleri sirkeli suda bekletin. Blendırdan geçirdiğiniz fasulyeyle yarım limonun suyu, tahin ve dövülmüş sarmısağı karıştırıp sos yapın. 

1 su bardağı fasulyeyi servis tabağına alın. Soğanı doğrayıp, maydanozu ekleyin. Üste de sosu dökün. Zeytinyağı gezdirin. Kırmızı biberi dilimleyip, zeytinlerle birlikte salatanın üzerine koyun. Üzerine biraz daha sirke döküp servis yapın. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder